30. maja 2021

Obračun velesil v Ljubljani

V Stožicah bo v ponedeljek ob 21.00 potekal četrtfinalni dvoboj Uefa evropskega prvenstva do 21 let 2021 med Portugalsko in Italijo.

Nadejamo se izvrstnega obračuna nogometnih velesil, ki razpolagata z izjemnimi posamezniki. Portugalci so že dolgo v vrhu evropskega nogometa, vendar v kategoriji do 21 let še nimajo naslova evropskih prvakov, saj so že dvakrat klonili v velikem finalu. Italijanska bera je precej bolj bogata, saj imajo v svojih vitrinah že pet pokalov za naslov najboljše mlade reprezentance Evrope.

Portugalci so blesteli v skupinskem delu Uefa evropskega prvenstva do 21 let, kjer so premagali Hrvate, Angleže in Švicarje brez prejetega zadetka. Odlične predstave je nizal Vitinha, za izrazito dodano vrednost pa sta skrbela tudi Fabio Vieira in Francisco Trincao. Slednji pa v izločilnih bojih ne bo na voljo selektorju Ruiu Jorgeju, ki ne bo računal niti na usluge Correie, Goncalvesa in Joaoa Maria.

Italijani so na drugi strani prebili v četrtfinale nekoliko težje, saj so na prvih dveh tekmah remizirali s Češko in Španijo. Najboljšo partijo so odigrali na najpomembnejšem obračunu, ko so v Mariboru ugnali mlado slovensko reprezentanco. Gre za zelo agresivno reprezentanco, ki je v skupinskem delu imela precej težav s kartoni. Prva zvezdnika reprezentance sta Gianluca Scamacca in Patrick Cutrone, ki je Slovencem zabil dva gola.

Rui Jorge, selektor Portugalske: »Italijani so običajno zelo odločni in dozoreli, kar velja tudi to generacijo nogometašev. Razpolagajo z izkušenimi igralci, ki so vajeni pomembnih tekem in lahko v vsakem trenutku spremenijo potek dvoboja. Njihova napadalca sta fantastična in na splošno zelo nevarna.«

Paolo Nicolato, selektor Italije: »Portugalsko zelo dobro poznamo iz predhodnih prvenstev v nižjih starostnih kategorijah, kjer imamo z njimi še nekaj neporavnanih računov. Njihovi uspehi v mlajših reprezentančnih selekcijah so konstantni, tako da lahko govorimo o elitni reprezentanci. Spoštujemo kakovost Portugalcev, za nas pa vse to pomeni odlično motivacijo.«

Četrtfinale Uefa evropskega prvenstva do 21 let:

Portugalska – Italija

Ljubljana, 31.5. ob 21:00

Vstopnice
Pogoji vstopa
Testiranje
TV prenos: TV Slovenija 2
Medsebojne tekme: 3 zmage Portugalske, 2 neodločena rezultata, 8 zmag Italije
Glavni sodnik: François Letexier (FRA)

Tekst: MKo

Foto: Uefa

Ostale novice

Danes veliki finale!

6. junija 2021

Kdo bo evropski prvak?

5. junija 2021

Sledite nam na socialnih omrežjih

Twitter
@nzs_si
Instagram
@nzs_si
Youtube
@nzs_si
Facebook
@NogometnazvezaSlovenije