OTVORITVENA TEKMA
DNI
:
UR
:
MINUT
:
SEKUND
SLOVENIJA - ŠPANIJA
X
X
OTVORITVENA TEKMA
SLOVENIJA - ŠPANIJA
DNI
:
UR
:
MINUT
:
SEKUND

Prostovoljci

POSTANI PROSTOVOLJEC NA UEFA EVROPSKEM PRVENSTVU DO 21 LET

Nogometna zveza Slovenija vabi k sodelovanju prostovoljce za sodelovanje pri Evropskem prvenstvu do 21 let, ki bo v mesecu marcu in juniju potekalo v štirih mestih po Sloveniji.

Te je vedno zanimalo, kaj vse je potrebno za organizacijo nogometnega turnirja? Bi rad/a spoznal/a, kako tekmo doživijo fotograf, novinar ali drugi udeleženci nogometne tekme? Si želiš od blizu ogledati na delu najboljše mlade igralce v Evropi?

V primeru, da si na vprašanja odgovoril z glasnim JA!, se nam pridruži in postani prostovoljec na Uefa Evropskem prvenstvu do 21 let tudi ti!

Prijave bodo odprte od 11. decembra.

Prijavi se

 

Več informacij na:
prostovoljci@ep-u21.si

Preberi več o:

SPLOŠNO PRIJAVA KAJ DOBI PROSTOVOLJEC? IZBIRNI POSTOPEK DELOVNA PODROČJA

PROSTOVOLJCI NA UEFA EVROPSKEM PRVENSTVU DO 21 LET

UEFA že vrsto let omogoča širši javnosti, da od blizu spozna organizacijo večjih športnih dogodkov pod okriljem evropske nogometne zveze. To edinstveno možnost imajo tudi Slovenci in Slovenke, ki bi želeli od blizu spoznati organizacijo UEFA evropskega prvenstva do 21 let, ki ga bosta marca in junija 2021 organizirali Slovenija in Madžarska.

Prvič doslej bo na evropskem prvenstvu sodelovalo 16 ekip iz vse Evrope. Prvenstvo bo potekalo v dveh delih, skupinski del marca 2021 na štirih različnih lokacijah po Sloveniji (Maribor, Celje, Ljubljana, Koper), zaključni boji pa med 31. majem in 6. junijem v Mariboru in Ljubljani.

Prostovoljski program v Sloveniji pod okriljem Uefe izvaja Nogometna zveza Slovenije, s ciljem ustvariti zagnano in motivirano ekipo prostovoljcev, ki bodo pomagali na številnih organizacijskih področjih. NZS želi vsem udeležencem zagotoviti enkratno in nepozabno izkušnjo, ki bi lahko v prihodnje spodbudila še več prostovoljcev, da pomagajo pri organizaciji športnih dogodkov.

Na UEFA evropskem prvenstvu do 21 let v Sloveniji in na Madžarskem bo sodelovalo okrog 600 prostovoljcev.

PRIJAVA

Prijava za sodelovanje na UEFA EURO U21 je možna preko spletne aplikacije na Uefinem portalu (povezava spodaj). Prijave so možne za posamezno lokacijo (Koper, Celje, Maribor, Ljubljana) in za posamezno delovno področje.

Za prostovoljca se lahko prijavi vsak, ki ga zanima sodelovanje pri organizaciji enega največjih športnih dogodkov, ki ga bo organizirala Slovenija, in je pripravljen vložiti svojo strast in energijo v ta dogodek. Kandidati morajo izpolniti naslednje pogoje:

 • marca 2021 biti stari 18 let ali več;
 • imeti čas se udeležiti intervjujev (online) in treninga pred pričetkom tekmovanja;
 • biti razpoložljivi za pomoč na prvenstvu na 3 tekmovalnih dneh;
 • znanje angleščine.

Prijave so možne od 11. decembra 2020 do 31. 1. 2021. Več informacij je na voljo na elektronskem naslovu: prostovoljci@ep-u21.si.

Prijavi se

Prostovoljci bodo v okviru sodelovanja na prvenstvu upravičeni do nekaterih dodatkov:

 • prostovoljska uniforma,
 • možnost brezplačnega javnega prevoza v mestu gostiteljici,
 • hrana in pijača,
 • zavarovanje za čas sodelovanja na prvenstvu,
 • usposabljanje za delo na določenem področju,
 • in še kaj….

Sodelovanje v prostovoljskem programu UEFA EURO U21 2021 pa je več kot let zgoraj navedene koristi, saj bodo prostovoljci imeli možnost videti organizacijo velikega prvenstva v blizu ter z drugimi prostovoljci deliti nepozabno izkušnjo. Postali boste del Uefine organizacijske ekipe in prispevali k izvedbi enega največjih športnih dogodkov v Sloveniji.

KAJ DOBI PROSTOVOLJEC?

IZBIRNI POSTOPEK

Izbirni postopek se prične s prijavo za prostovoljca preko spletne aplikacije. Prijave so odprte od 11. decembra 2020 do 31. januarja 2021. Prijavljeni kandidati bodo povabljeni na spletni intervju (januar – februar 2021), ki bo trajal največ 30 minut. Intervju predstavlja možnost za spoznavanje v živo ter za posredovanje dodatnih informacij glede samega dela na prvenstvu.

Na voljo je 12 delovnih področij (domain) s skupno 14 različnimi delovnimi nalogami. Kandidati v okviru prijave izberejo delovno področje, na katerem bi želeli delati, v izbirnem postopku je možna menjava področja (v primeru, da je za določeno področje zanimanje večje kot je razpisanih mest). Kandidati bodo potrditev področja in razpored dela prejeli najkasneje do konca februarja 2021.

Prostovoljci morajo biti razpoložljivi za pomoč na evropskem prvenstvu med 19. in 31. marcem 2021 ter 31. majem (Koper, Celje, Maribor, Ljubljana) in 7. junijem 2021 (Maribor, Ljubljana). Nekatera delovna področja so vezana na tekmovalne dneve (3 na posamezno lokacijo), nekatera zahtevajo večjo razpoložljivost. Več informacij glede razpoložljivosti po posameznem področju bo na voljo v intervjuju.

Prostovoljec je lahko na voljo za samo eno delovno področje, razen v primeru prostovoljcev, ki sodelujejo na področju Volunteer Management. Le-ti lahko vskočijo tudi na drugih delovnih področjih.

Delovna področja, ki so na voljo v okviru UEFA EURO U21, so:

 • Akreditacije (Accreditation)
 • Anti-doping
 • TV (Broadcast operations)
 • Slovesnosti (Ceremonies)
 • Marketinške aktivnosti (commercial operations)
 • Transport (Event transport)
 • VIP (Guest management & protocol)
 • Organizacija tekem (Match organisation)
 • Mediji (Media services & operations)
 • Vstopnice (Ticketing)
 • Upravljanje prizorišča (Venue management)
 • Upravljanje prostovoljcev (Volunteer management)

DELOVNA PODROČJA

Sledite nam na socialnih omrežjih

Twitter
@nzs_si
Instagram
@nzs_si
Youtube
@nzs_si
Facebook
@NogometnazvezaSlovenije