30. maja 2021

Hrvati po presenečenje proti branilcem naslova

Maribor bo v ponedeljek ob 18.00 gostil četrtfinalni obračun Uefa evropskega prvenstva do 21 let med Španijo in Hrvaško.

Španci so pred tekmo izraziti favoriti, saj gre za reprezentanco, ki je aktualni evropski prvak in rekorder po številu naslovov evropskih prvakov v tej starostni kategoriji. Hrvati so na drugi strani zgodovinski uspeh dosegli že z uvrstitvijo v četrtfinale, vendar verjamemo, da lahko storijo še korak dlje.

Varovanci Luisa de la Fuenteja so v skupinskem delu prvenstva premagali Slovenijo in Češko ter remizirali z Italijo. Zelo čvrsta je bila predvsem njihova obrambna vrsta, ki ni prejela niti enega zadetka. Najboljši strelec ekipe v prvem delu tekmovanja je bil z dvema zadetkoma Dani Gomez, ki pa ni na španskem seznamu za izločilne boje. Bo pa ponovno eden glavnih španskih adutov vezist Rome Gonzalo Villar.

Hrvati so v skupinskem delu prvenstva doživeli kar dva poraza, a se vseeno uvrstili v nadaljevanje tekmovanja po zaslugi zmage nad Švico in za njih ugodnega razpleta ostalih tekem v skupini. Njihova uvrstitev v četrtfinale pa nikakor ni bila plod sreče, temveč posledica srčnosti in ekipnega duha, ki bo tudi v Mariboru njihov največji adut. Igor Biščan v primerjavi s prvim delom prvenstva tokrat ne bo računal na Kotarskega, Nejašmića, Žaperja, Divkovića in Vizingerja.

Luis de la Fuente, trener Španije: »Hrvaška je zelo čvrsta ekipa, ki jo je zelo težko premagati.  V svojih vrstah ima nekaj odličnih posameznikov, ki igrajo na najvišji ravni. Če se želimo uvrstiti v polfinale, bomo morali pokazati vse tisto, kar znamo

Igor Biščan, trener Hrvaške: »Španija v zadnjih letih prevladuje v starostni kategoriji do 21 let, ta generacija pa očitno sledi poti predhodnikov. Čaka nas težka tekma proti izrazitim favoritom. V kvalifikacijah in v skupinskem delu prvenstva smo se uspeli med sabo močno povezati, kar nam daje upanje, da lahko presenetimo tudi Špance.”

Četrtfinale Uefa evropskega prvenstva do 21 let:

Španija – Hrvaška

Maribor, 31.5. ob 18:00

Vstopnice 
Pogoji vstopa
Testiranje:
TV prenos: TV Slovenija 2
Medsebojne tekme: 5 zmag Španije, 1 neodločen rezultat, 1 zmaga Hrvaške
Glavni sodnik: Giorgi Kruashvili (GEO)

Tekst: MKo

Foto: Uefa

Ostale novice

Danes veliki finale!

6. junija 2021

Kdo bo evropski prvak?

5. junija 2021

Sledite nam na socialnih omrežjih

Twitter
@nzs_si
Instagram
@nzs_si
Youtube
@nzs_si
Facebook
@NogometnazvezaSlovenije