31. maja 2021

Danes četrtfinalni obračuni

V Sloveniji in na Madžarskem se bo danes nadaljevalo Uefa evropsko prvenstvo do 21 let 2021. Po dvomesečnem premoru se velik nogometni dogodek nadaljuje s četrtfinalnimi obračuni. Izrazitih favoritov ni, bodo pa za razliko od prvega dela tokrat na tribunah tudi gledalci.

Pristaši nogometa si bodo lahko izločilne boje na slovenskih tleh ogledali v Mariboru in Ljubljani, vstopnice pa so še na voljo.

V Ljudskem vrtu bosta ob 18. uri dvoboj začela Španija in Hrvaška, v Stožicah pa si bodo tri ure kasneje nasproti stali vrstniki iz Italije in Portugalske. Na Madžarskem bosta para Nizozemska – Francija (Budimpešta, 18.00) in Danska – Nemčija (Szekesfehervar, 21.00).

V polfinalu se bosta v četrtek, 3. junija, udarili zmagovalki obeh polfinalnih obračunov iz obeh držav gostiteljic, finale pa bo v nedeljo, 6. junija, v Ljubljani.

Slovenska mlada reprezentanca je izpadla po skupinskem delu tekmovanja. Za uvod v prvenstvo je v Mariboru izgubila proti Španiji (0:3), nato v Celju remizirala proti Čehom (1:1), za konec pa je morala priznati premoč še Italijanom (0:4) v Ljudskem vrtu.

Italijani so na mladinskih EP rekorderji s petimi naslovi. Sledijo branilci naslova Španci s štirimi, po dva pa imajo Nemci, Angleži, Nizozemci in nogometaši nekdanje Sovjetske zveze. Po en naslov so osvojili Francozi, Švedi, Čehi. Prva zmagovalka EP do 21 let pa je bila Jugoslavija.

Tekst: STA, MKo

Ostale novice

Danes veliki finale!

6. junija 2021

Kdo bo evropski prvak?

5. junija 2021

Sledite nam na socialnih omrežjih

Twitter
@nzs_si
Instagram
@nzs_si
Youtube
@nzs_si
Facebook
@NogometnazvezaSlovenije