30. maja 2021

Danci in Nemci previdni pred četrtfinalom

V Szekesfehervaru bo v ponedeljek ob 21.00 potekal četrtfinalni dvoboj Uefa evropskega prvenstva do 21 let med mladima reprezentancama Danske in Nemčije.

Obe reprezentanci sta se na zadnjih treh evropskih prvenstvih v tej starostni kategoriji pomerili kar trikrat v skupinskem delu prvenstva, prav vsakič pa so slavili Nemci. To bo še dodaten motiv za varovance Alberta Capellasa, ki bodo naskakovali tretjo dansko uvrstitev v polfinale. Nemci so na drugi strani precej bolj izkušeni, ne nazadnje so bili v leta 2009 in 2017 evropski prvaki.

Reprezentanci si pred dvobojem v Szekesfehervarju kažeta veliko mero spoštovanja. Danci so si ga priborili z odličnim skupinskim delom prvenstva, kjer so nanizali zmage nad Francijo, Islandijo in Rusijo, ob tem pa ohranili svojo mrežo nedotaknjeno. Danci za izločilni del Uefa evropskega prvenstva do 21 let niso pretirano spreminjali ekipe, saj sta v primerjavi s skupinskim delom odpadla le Mads Bech Sorensen in Victor Jensen.

Nemčija je v skupinskem delu premagala gostiteljico Madžarsko ter remizirala z Nizozemsko in Romunijo. V skupinskem delu je bil odlično razpoložen vezist Ridle Baku, ki je dosegel dva zadetka, podobno kot tudi njihovo glavno orožje v napadu Lukas Nmecha. Selektor Stefan Kuntz bo tokrat razpolagal z dokaj spremenjeno reprezentanco, saj je v primerjavi s prvim delom zamenjal kar šest nogometašev.

Albert Capellas, selektor Danske: »Nemčija je nepredvidljiva reprezentanca, ki spreminja način igranja. Potrebno bo paziti na njihove protinapade, saj v fazi branjenja vedno puščajo igralce v napadalni tretjini igrišča. Ko odvzamejo žogo, se praktično razletijo po igrišču, pri tem pa pride do izraza njihova hitrost. Ko pridejo v kazenski prostor, te hladnokrvno kaznujejo. Morali bomo biti pozorni na vsak najmanjši detajl in se skušali izogniti nepotrebnim napakam.«

Stefan Kuntz, selektor Nemčije: »Z Danci smo se že nekajkrat pomerili na predhodnih turnirjih in naše tekme so bile vselej zelo izenačene. Proti Dancem si nobena ekipa ne sme privoščiti večjih napak, saj te hitro kaznujejo. Morali bomo biti stabilni v obrambi, odločilnega pomena pa bosta doslednost in koncentracija.«

Četrtfinale Uefa evropskega prvenstva do 21 let:

Danska – Nemčija

Szekesfehervar, 31.5. ob 21:00

Vstopnice
Pogoji vstopa
TV prenos: UEFA.tv
Medsebojne tekme: 1 zmaga Danske, 0 neodločenih rezultatov, 4 zmage Nemčije
Glavni sodnik: Guillermo Cuadra Fernandez (ESP)

 

Tekst: MKo

Foto: Uefa

Ostale novice

Danes veliki finale!

6. junija 2021

Kdo bo evropski prvak?

5. junija 2021

Sledite nam na socialnih omrežjih

Twitter
@nzs_si
Instagram
@nzs_si
Youtube
@nzs_si
Facebook
@NogometnazvezaSlovenije