8. decembra 2020

Slovenska ambasadorja prvenstva sta Jan Oblak in Josip Iličić

Uefa evropsko prvenstvo do 21 let 2021 bo največji nogometni dogodek v Sloveniji doslej. Za dodaten blišč bosta poskrbela tudi največja slovenska nogometna zvezdnika, Jan Oblak in Josip Iličić, ki sta postala slovenska ambasadorja prvenstva.

Oblak in Iličić vsak s svojo, popolnoma različno zgodbo o uspehu podirata nogometne tabuje, ob tem pa predstavljata odličen vzor mladim tako na športni kot tudi življenjski poti. Oba idealno poosebljata osrednje sporočilo promocijske kampanje – Leta so samo številka.

Jan Oblak se na poti do svetovne slave ni oziral na starost, uveljavljenost in izkušnje ostalih konkurentov, saj je vedel, da leta na igrišču niso pomembna. Šteje zgolj kakovost! In slednje zagotovo ne bo manjkalo prihodnje leto na slovenskih zelenicah.

»Zelo sem ponosen, da bo tako veliko tekmovanje v Sloveniji. Veseli smo lahko, da bodo imeli naši mladi nogometaši priložnost igrati na največjem nogometnem tekmovanju doslej v naši državi. Igranje doma predstavlja določeno prednost, sploh če bodo gledalci na tribunah. Verjamem, da se bodo zelo dobro odrezali in da bodo dokazali, da smo Slovenci nogometni narod,« je prepričan v kvaliteto mlade reprezentance Slovenije Jan Oblak

Vratar madridskega Atletica se dobro spominja časov, ko je bil tudi sam član mlade izbrane vrste, za katero je debitiral že pri šestnajstih letih. »Za mlado reprezentanco je bilo vedno super igrati, saj smo bili dobra družba. Na to obdobje me vežejo zelo lepi spomini, čeprav se nam na žalost ni izšlo, da bi se uvrstili na veliko tekmovanje. Bodo pa imeli to priložnost fantje iz te generacije in verjamem, da se bodo tudi izkazali.«

Spomini na čase v mladi slovenski reprezentance prikličejo nasmeh tudi na obraz Josipa Iličića. »Če bi bilo možno, bi se takoj vrnil nazaj v mlado reprezentanco. Zaradi druženj in vseh fantov, s katerimi sem si delil slačilnico,« pravi nogometaš Atalante, ki si želi, da bi Uefa evropsko prvenstvo do 21 let 2021 potekalo pred polnimi tribunami.

»To bo eden izmed največjih dogodkov za ta mlade fante in tudi za nogomet v Sloveniji. V teh težkih trenutkih je organizacija evropskega prvenstva velika stvar, upam pa, da bo potekalo s prisotnostjo gledalcev na stadionih. Iz svojih izkušenj lahko povem, da je nogomet pred gledalci čisto nekaj drugega, kot brez njih. Gledalci ti dajo nekaj več adrenalina in motivacije. To pride še do večjega izraza pred tvojimi navijači in tvojo družino. Če bo to mogoče, bodo naši fantje zagotovo dali precej več od sebe, kot sicer,« je jasen Iličić, ki se je v svoji karieri pogosto boril s številnimi izzivi, a jih tudi uspešno premagoval.

Ne glede na težave, se je na igrišče vrnil izkušenejši, modrejši, močnejši. »Jojo« je danes nazaj, ker je želel igrati. Ni se oziral na dejstvo, da ni več najmlajši. Vedel je, da leta na igrišču niso pomembna. Štejeta zgolj kakovost in ljubezen do nogometa!

Tekst: MKo

Ostale novice

Sledite nam na socialnih omrežjih

Twitter
@nzs_si
Instagram
@nzs_si
Youtube
@nzs_si
Facebook
@NogometnazvezaSlovenije