2. aprila 2021

Slovenija je odlična gostiteljica največjih športnih dogodkov

Z zagotavljanjem optimalnih pogojev tako za tekmovanje kot bivanje športnikov in spremljevalnih ekip in ob upoštevanju poostrenih varnostnih in higienskih ukrepov za preprečevanje širjenja virusa covid-19 v t. i. »mehurčkih« so slovenski organizatorji uspešno izpeljali več velikih mednarodnih tekmovanj. In UEFA Evropsko prvenstvo v nogometu za igralce do 21 let je še en odličen primer, da je Slovenija odlična destinacija za aktiven oddih, priprave športnikov in gostiteljice največjih športnih dogodkov. To je tudi eden osrednjih razlogov, zakaj je k projektu pristopila tudi Slovenska turistična organizacija (STO), ki kot osrednja in krovna organizacija na področju turizma skrbi za promocijo Slovenije kot 5* butične turistične destinacije, ki je zavezana k trajnosti.

Tudi v svetu je Slovenija prepoznavna kot trajnostno naravnana destinacija z izjemnimi naravnimi danostmi, zato so projekti, ki predstavljajo konkretne korake na zeleni poti, izjemnega pomena. Tak projekt je tudi UEFA-ina kampanja za ozaveščanje javnosti “Čistejši zrak, boljša igra”. Tako NZS kot tudi STO se ponosno pridružujeta projektu, ki poudarja naraščajočo nevarnost onesnaževanja zraka za javno zdravje, ki je vsako leto odgovorna za prezgodnjo izgubo več kot 400.000 življenj v Evropi. Tako lahko poskrbimo, da bodo naši športniki, naši nogometaši vdihovali čistejši zrak in posledično bolje igrali, Slovenija pa bo tudi v prihodnje ostala destinacija z izjemno neokrnjeno naravo in zelenim srcem.

Uspešno izpeljan prvi del evropskega prvenstva dokazuje, da znamo tudi v oteženih okoliščinah izpeljati tekmovanja najvišjega nivoja. Enako kakovost organizacije pa bomo obdržali v nadaljevanju prvenstva, ki bo potekalo v maju. Pri tem se bomo ves čas trudili, da bodo dogodki odražali zeleno zgodbo in trajnostno podobo Slovenije.

Takšni projekti dokazujejo, da je Slovenija destinacija, ki v ospredje postavlja skrb za varna in posledično prijetna doživetja na vseh nivojih – tako za obiskovalce kot tudi za športnike, ki se udeležujejo športnih dogodkov v Sloveniji.

Tekst: STA

Foto: m24.si, Uefa, Mitja Sodja, Iztok Medja, Vid Ponikvar, arhiv STO

Ostale novice

Sledite nam na socialnih omrežjih

Twitter
@nzs_si
Instagram
@nzs_si
Youtube
@nzs_si
Facebook
@NogometnazvezaSlovenije