Madžarska

i
Foto: FA Hungary

Prijateljske tekme od junija 2019: 1 zmaga, 2 neodločena rezultata, 4 porazi
Največji uspehi: Polfinalist Uefa U21 EURO 1986

Mlada reprezentanca Madžarske razpolaga z najnižjim koeficientom med vsemi sodelujočimi reprezentancami na Uefa U21 Euru 2021. Madžari v kategoriji do 21 let že dolgo niso opozorili nase, bo pa prihajajoče prvenstvo odlična priložnost, da pokažejo načrtno vlaganje v vse pore nogometa, ki ga izvajajo v zadnjih letih. Sogostitelji Uefa U21 Eura 2021 v pripravljalnem obdobju niso blesteli, a so kljub temu uspeli stopnjevati svojo formo. Leto 2019 so pričeli z remijem proti Danski, nato pa doživeli poraze z Norveško, Hrvaško, Slovenijo in Avstrijo. V letu 2020 so odigrali le dve prijateljski tekmi, najprej so se s 3:3 razšli s slovensko selekcijo, novembra pa so vknjižili še zanesljivo zmago nad Rusijo z 2:0. Nekaj pomembnih mladih reprezentantov je vključenih v člansko reprezentanco, ki se je v dodatnih kvalifikacijah uvrstila na Uefa EURO 2020. Če bodo Dominik Szoboszlai in druščina prihodnje leto priskočili na pomoč mladi izbrani vrsti, bodo pred Madžari trepetali tudi najboljši.

Selektor: Zoltan Gera

Madžari so Zoltana Gero predstavili na čelu mlade selekcije leta 2019 z jasno željo po čim boljših predstavah na domačem Uefa U21 Euru 2021. Gero pa je še pred prvenstvom doletel nepričakovan izziv, saj je v dodatnih kvalifikacijah za Uefa Euro 2020 začasno prevzel člansko reprezentanco Madžarske, ko je za koronavirusom zbolel selektor Marco Rossi. Nekdanji madžarski reprezentant je nalogo uspešno opravil, popeljal Madžare na evropsko prvenstvo in poskrbel za pravo nogometno evforijo.

i
FA Hungary
i
Foto: Uefa

Vzhajajoča zvezda: Bence Biro

Postavni napadalec mlade reprezentance Madžarske je že v najstniških letih veliko obetal, tako da se je pri 16-ih letih podal k Vitorii Guimaraes. Na Portugalskem je ostal štiri leta, dokler ni podpisal za MTK Budimpešto. Bence je bil na prijateljskih tekmah najboljši nevaren nogometaš madžarske reprezentance, kar je spoznala tudi slovenska izbrana vrsta, proti kateri je septembra zabil »hat-trick«.

Sledite nam na socialnih omrežjih

Twitter
@nzs_si
Instagram
@nzs_si
Youtube
@nzs_si
Facebook
@NogometnazvezaSlovenije