31. marca 2021

Danci napredovali brez oddane točke

Nogometaši Danske so v drugem krogu skupine C evropskega prvenstva igralcev do 21 let v Ljubljani premagali Rusijo s 3:0 (2:0). V četrtfinalu bodo v drugem delu prvenstva izzvali Nemce.

UEFA Evropsko prvenstvo do 21 let – skupina C:

DANSKA – RUSIJA 3:0 (2:0)

Haladas stadion, brez gledalcev, sodniki: Mariani, Tegoni, Bindoni (vsi Italija).
Strelci: 1:0 Bruun Larsen (10.), 2:0 Dreyer (11.), 3:0 Holse (90.).
Danska: Christensen, Poulsen, Bech Soerensen (od 78. Ibsen), Nelsson (od 61. Hausner), Carstensen, Kofod Andersen (od 61. Hjulmand), Lindstroem (od 57. Holse), Nartey, Isaksen (od 46. Daramy), Bruun Larsen, Dreyer.
Rusija: Maksimenko, Golubjev, Divejev, Evgenijev, Tiknizjan, Glebov (od 82. Kulikov), Obljakov (od 46. Umyarov), Makarov, Zaharjan (od 64. Lesovoj), Gruljev (od 74. Lomovickij), Čalov (od 46. Tjukavin).
Rumeni kartoni: Evgenijev, Divejev, Makarov.
Rdeči karton: /.

Danci so postali druga ekipa skupinskega dela prvenstva, ki ni oddala niti točke. V skupini C so posledično zasedli vrh, na tretji tekmi pa zmago vpisali, potem ko so večino dela opravili med 10. in 11. minuto. Takrat sta zadela Jacob Bruun Larsen in Anders Dreyer.

Oba gola je pripravil Jesper Lindstroem. Prvemu je lepo podal v prostor, strelec pa je preigral vratarja in zaključil v prazno mrežo. Minuto kasneje je z odličnim preigravanjem in lepo odloženo podajo zaposlil še Dreyerja za 2:0.

Denisa Makarova v ruski vrsti je v obup spravljal predvsem vratar Oliver Christensen, ki mu je dvakrat preprečil znižanje zaostanka. Rusi so več poskušali, razmerje v strelih na gol je bilo v prvem delu 8:3.

Tudi v drugem delu se to ni spremenilo. Rusi so še naprej več poskušali, a nikakor niso uspeli priti do zadetka proti zelo čvrstim Dancem. Upanje je bilo sicer zelo majhno, saj bi morali slaviti z dvema goloma razlike.

Po slabem začetku tekme pa to ni bilo v dometu ruskih mladih reprezentantov. Za nameček so tretji gol na tekmi dosegli Danci, potem ko je bil v 90. minuti uspešen rezervist Carlo Holse.

Danci se bodo 31. maja v četrtfinalu pomerili z Nemčijo, ki je v skupini A zasedla drugo mesto.

Tekst: STA

Foto: UEFA

Ostale novice

Sledite nam na socialnih omrežjih

Twitter
@nzs_si
Instagram
@nzs_si
Youtube
@nzs_si
Facebook
@NogometnazvezaSlovenije